Πρόσφατα Θέματα | » Πες οτι θες #3 από didumomama Κυρ Ιαν 13, 2013 11:51 pm
» Παιχνιδι με 3 λεξεις από Κατερίνα Παρ Δεκ 14, 2012 9:09 am
» Μια Φορά κι Έναν Καιρό... από Κατερίνα Παρ Δεκ 14, 2012 9:09 am
» Πες ό,τι θες #2 από Nena Παρ Δεκ 14, 2012 7:12 am
» Μιλαμε για Ροκ (και ποπ)...η συνεχεια από Despina Δευ Δεκ 10, 2012 1:06 pm
» Δοκιμασμένες συνταγες από Despina Σαβ Δεκ 08, 2012 1:29 pm
» Τα Ζώδια με... άλλη ματιά... από Κατερίνα Παρ Δεκ 07, 2012 3:46 am
» Τι θα φαμε σημερα? από Κατερίνα Παρ Δεκ 07, 2012 3:20 am
» Το ερωτηματολόγιο του Προυστ - θα απαντήσετε? από Elena30 Κυρ Δεκ 02, 2012 11:41 am
» Πρωτότυπα δωράκια,τούρτες από πανες. από nena@dimitris Κυρ Δεκ 02, 2012 5:54 am
» Ηρθα και εγω.. από nena@dimitris Κυρ Δεκ 02, 2012 4:18 am
» μια πρωτη γνωριμια!!! από αθηνα!!!! Παρ Νοε 30, 2012 7:50 am
» Ότι αγγίζεις, είναι η Ψυχή μου... από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 5:24 am
» Γλυκά με ζαχαρόπαστα by Μίνα από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 4:54 am
» Αγαπημένες ταινίες από Nena Παρ Νοε 30, 2012 3:17 am
» Η μέρα που μόλις έφυγε μου έμαθε οτι... από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 3:16 am
» Δωρεάν πάνες σε 16.000 οικογενειες από Lou.Sou. Πεμ Νοε 29, 2012 11:27 pm
» Χριστούγεννα 2012 από αθηνα!!!! Πεμ Νοε 29, 2012 11:13 pm
» Ξυλόσομπα ναι η οχι από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 1:09 pm
» Ειδησεογραφικό δελτίο ημέρας από Nena Πεμ Νοε 29, 2012 10:37 am
» Ανέκδοτα.... από Μυρτώ Πεμ Νοε 29, 2012 6:11 am
» Καλώς ήρθατε από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 5:47 am
» Το όνειρο που είδα σήμερα... από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 4:51 am
» Χαριστικα Παζαρια-Αλληλεγγυο εμποριο-Τραπεζες χρονου κ.α. από Lou.Sou. Πεμ Μάης 10, 2012 7:05 am
» Η εικονα της ημέρας από Nena Πεμ Μάης 10, 2012 12:27 am
» Οχι που θα γλιτώνατε!!!!!!! από Lou.Sou. Δευ Απρ 30, 2012 4:57 am
» Τα παιδιά σας τρώνε σαλάτα? από ninaki Κυρ Απρ 22, 2012 12:30 am
» Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΓΕΛΟΥΔΙΟΥ ΜΟΥ!! από Κατερίνα Σαβ Απρ 21, 2012 2:14 am
» ΤΣΑ!!ηρθα και εγω!! από ninaki Παρ Απρ 20, 2012 12:32 pm
» κοψιμο πανας. από ninaki Παρ Απρ 20, 2012 12:30 pm
|
|
| Δοκιμασμένες συνταγες | |
|
+13eirini NeNaKi grammatiki viv_don Lou.Sou. Νατάσα! *ΜΑΡΙΑΝΑ* Μινα αθηνακι Elena30 Κατερίνα chicken Nena 17 απαντήσεις | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 12:21 am | |
| Κοτόπουλο πανέ δικής μου εμπνεύσεως
Θα χρειαστούμε: ένα κοτόπουλο σε παϊδάκια μουστάρδα, αλάτι πιπέρι & ξύδι, φρυγανιά τριμμένη
Λοιπόν, ξεπλένουμε το κοτόπουλο και του ρίχνουμε λίγο ξύδι, ρίχνουμε όση μουστάρδα θέλουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει σε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε. Εγώ όλα αυτά τα κάνω στο σουρωτήρι που ξεπλένω το κοτόπουλο. Μετά βάζω σε ένα πιάτο την φρυγανιά και το πανάρω. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά & βουαλά!
Νόστιμο κοτοπουλάκι!!!
| |
| | | viv_don Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 106 Ηλικία : 50 Τόπος : galaro-zakinthos
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 12:34 am | |
| - chicken έγραψε:
- Κοτόπουλο πανέ δικής μου εμπνεύσεως
Θα χρειαστούμε: ένα κοτόπουλο σε παϊδάκια μουστάρδα, αλάτι πιπέρι & ξύδι, φρυγανιά τριμμένη
Λοιπόν, ξεπλένουμε το κοτόπουλο και του ρίχνουμε λίγο ξύδι, ρίχνουμε όση μουστάρδα θέλουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει σε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε. Εγώ όλα αυτά τα κάνω στο σουρωτήρι που ξεπλένω το κοτόπουλο. Μετά βάζω σε ένα πιάτο την φρυγανιά και το πανάρω. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά & βουαλά!
Νόστιμο κοτοπουλάκι!!!
ευγενουλα νοστιμο ακουγετε .με τι το συνοδευεις ?η βαλια το τρωει? | |
| | | chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 1:19 am | |
| Βιβίκο με σαλάτα. Στην Βάλια δεν έχω δώσει ακόμα, σήμερα θα φάει πρώτη φορά | |
| | | viv_don Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 106 Ηλικία : 50 Τόπος : galaro-zakinthos
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 1:21 am | |
| γενικα τρωει τα παντα? εμενα αρχισε να μην θελει φασολακια και αρακα.Και οτι περιεχει ντοματα.το κοιταει και λακιζει.
| |
| | | grammatiki Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 11
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 1:24 am | |
| πρωτον εχω να πω οτι πλεον μου τρεχουν τα σαλια με ολες αυτες τις συνταγες που διαβασα.δευτερον βιβικα μηπως τα βαρεθηκε;μην του τα ξανακανεις για λιγο καιρο. | |
| | | viv_don Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 106 Ηλικία : 50 Τόπος : galaro-zakinthos
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 1:29 am | |
| καλα φοβαμαι οτι δεν θα τα θελει.Προσπαθω να τα βαζω σε αλλα φαγητα. ας πουμε τον κιμα τον φτιαχνω με καροτα και πιπερια και φρεσκια ντοματα. τετοια πραγματα. | |
| | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 4:15 am | |
| Επειδη εχω μαμα και πεθερα σε κοντινη αποσταση, και σαν γνησιες ελληνιδες μανες μας φορτωνουν φαγητα, σαλατες και οτι μπορειτε να φανταστειτε, λες και προκεται να ταϊσω την 8η μεραρχία, μια μερα που ειχα πολυ πράμα εκανα το εξής: Ξεπαγωσα μια σφολιάτα και την εστρωσα σε ένα ταψι. Σε ένα βαθυ τάπερ ανακάτεψα τις σαλατες που μου ειχαν δωσει - μπρόκολο, κουνουπίδι, ντομάτα, εβαλα κρεμμυδακια, σκόρδο, κάτι πατατες βραστες, λιγο καλαμπόκι και λίγο τριμμένο τυρι κιτρινο - και το εστρωσα πανω στη σφολιάτα. Χτυπησα ενα αυγο με λίγη κρέμα γάλακτος, το εριξα απο πάνω, εριξα και λίγο τυρι στο τέλος, και το εβαλα στο φουρνο, νομιζω στους 180??? Καπου κατα κει. Μεχρι να ροδισει και να ξερω οτι εχει ψηθει η σφολιάτα. Το φάγαμε σε χρονο dt. Και αναλογα με το τι φαγητα εχω στο ψυγειο, διαμορφωνω και τη γεμιση, πχ μια μερα ειχαμε πολλή φετα και φοβομουν μη χαλασει, οποτε εβαλα αυτην, με ντοματινια, ελιες, κρεμμυδι, ριγανη, κάπαρη. Το αυγο και η κρέμα απο πάνω, φουρνος, και γλειψαμε μεχρι και το ταψι.
| |
| | | chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 6:55 am | |
| - Nena έγραψε:
- Επειδη εχω μαμα και πεθερα σε κοντινη αποσταση, και σαν γνησιες ελληνιδες μανες μας φορτωνουν φαγητα, σαλατες και οτι μπορειτε να φανταστειτε, λες και προκεται να ταϊσω την 8η μεραρχία, μια μερα που ειχα πολυ πράμα εκανα το εξής:
Ξεπαγωσα μια σφολιάτα και την εστρωσα σε ένα ταψι. Σε ένα βαθυ τάπερ ανακάτεψα τις σαλατες που μου ειχαν δωσει - μπρόκολο, κουνουπίδι, ντομάτα, εβαλα κρεμμυδακια, σκόρδο, κάτι πατατες βραστες, λιγο καλαμπόκι και λίγο τριμμένο τυρι κιτρινο - και το εστρωσα πανω στη σφολιάτα. Χτυπησα ενα αυγο με λίγη κρέμα γάλακτος, το εριξα απο πάνω, εριξα και λίγο τυρι στο τέλος, και το εβαλα στο φουρνο, νομιζω στους 180??? Καπου κατα κει. Μεχρι να ροδισει και να ξερω οτι εχει ψηθει η σφολιάτα. Το φάγαμε σε χρονο dt. Και αναλογα με το τι φαγητα εχω στο ψυγειο, διαμορφωνω και τη γεμιση, πχ μια μερα ειχαμε πολλή φετα και φοβομουν μη χαλασει, οποτε εβαλα αυτην, με ντοματινια, ελιες, κρεμμυδι, ριγανη, κάπαρη. Το αυγο και η κρέμα απο πάνω, φουρνος, και γλειψαμε μεχρι και το ταψι.
Νένα, πάνω κάτω σφολιάτα? την κρέμα γάλακτος την ρίχνεις πριν την πάνω σφολιάτα? Τι λέω? Κατάλαβες τίποτα?... | |
| | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 9:44 am | |
| - chicken έγραψε:
- Nena έγραψε:
- ...
Νένα, πάνω κάτω σφολιάτα? την κρέμα γάλακτος την ρίχνεις πριν την πάνω σφολιάτα? Τι λέω? Κατάλαβες τίποτα?... Οχι, μονο κατω σφολιατα, σαν ταρτα ενα πράγμα. απλα για να δεσει και να γινει σφιχτο και οχι νιανια, χτυπάω 2 αυγα (ειχα χτυπησει ενα, αλλα ειδα οτι χρειαζόταν και δευτερο) βαζω και λιγη κρέμα γάλακτος και το απλωνω απο πάνω. Αν θες μπορεις αντι για κρεμα γαλακτος να βάλεις γάλα, το αυγο θα πηξει ουτως ή άλλως. | |
| | | NeNaKi Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 247
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Πεμ Μαρ 01, 2012 4:10 pm | |
| Σε όσους αρέσουν τα γλυκίσματα με γλυκύτητα βαθμού σοκολατίνας, έχω να προτείνω ένα δικής μου εμπνεύσεως. Καρατσεκαρισμένο, εμφανίσιμο και απλό. Πετυχαίνει πάντα, τρελαίνει τους λάτρες της σοκολάτας και η παρασκευή του είναι απλή... το βασικό του μίγμα γίνεται απλά σε μια κατσαρόλα. Είναι απο τα γλυκά που εγώ λέω 'βαριά', τύπου πάστα σοκολάτας. Προτείνετε κυρίως για γιορτές και γενέθλια ή επίσημες καταστάσεις.
Υλικά: 1 κουτί γάλα νουνού 1 κουτί του νουνού νερό 1 βιτάμ 2 κουβερτούρες 2 διπλά πακέτα μπισκότα «Πτι-Μπερ» Παπαδοπούλου 1 σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ (όχι lacta, είναι πιο γλυκιά!) 12 κουτ. σούπας ζάχαρη 8 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 1 κουτί σαντιγί «μόρφατ» λίγη άχνη ζάχαρη λίγο γάλα πλήρες
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νουνού, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις 2 κουβερτούρες σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγο νερό και κουταλιά κουταλιά διαλύουμε το κόρν φλαουρ. Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας γίνουν ένα μίγμα (να μη βράσουν), ρίχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει, μέχρι να γίνει κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σπάζουμε μέσα με τα χέρια μας, σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη μόρφατ με λίγη άχνη και γάλα και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί (ελάχιστα γλυκιά). Την απλώνουμε πάνω στο γλυκό και τέλος περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα απο πάνω, απλώνοντας την απαλά με ένα κουτάλι, να κάνει σοκολατόασπρες γραμμές.
Εναλλαγή: Αν το δοκιμάσετε και σας φανεί πολύ γλυκο, πράγμα που προσωπικά σε μένα δεν έχει συμβει... φαίνεται απο το πόσο γρήγορα εξαφανίζεται απο το πιατάκι χαχα, μπορείτε αντί για τις κουβρτούρες του γαρνιρίσματος να βάλετε είτε τριμμένο μπισκότο ή λίγο τρίμμα κουβερτούρας ή τρούφα ή μια μόνο λιωμένη κουβερτούρα ή και να το αφήσετε σκέτο! Αναλόγως τα γούστα
| |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 12:38 pm | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό] 1 1\3 φλυττζανιού ζάχαρη 3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο 2 βανίλιες 2 αυγά ολόκληρα 1 φλυτζάνι αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού] 2 κουταλιές βούτυρο 1 σοκολάτα κουβερτούρα 4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο. 2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. 3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμακαι το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα 4}Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ] 5}Οση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο. Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει . 6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα .Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε . | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:15 pm | |
| Μόλις τελείωσα με το σφουγγάρισμα (σφουγγάριζα τα σάλια μου που είχαν γεμίσει το σπίτι) και ήρθα να σχολιάσω.
Καλά ρε Κατ, δε ντρέπεσαι καθόλου;;;; Τι πράγματα είναι αυτά;;;; Υποτίθεται πως είσαι και φίλη μου! Πού να ήσουν και εχθρός μου δηλαδή;;;;;;; | |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:19 pm | |
| | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:27 pm | |
| Τώρα τι την αναφέρεις αυτή; Καλά δε μιλάμε; | |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:27 pm | |
| | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:30 pm | |
| Γέλα πουλί μου, γέλα... Γέλα... Είναι η ζωή μια τρέλα! (στην κυριολεξία!) | |
| | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:44 pm | |
| Μα τις χίλιες κουβερτουρες!! Με λιγωσατε βραδιάτικα! Πάω να την πέσω στη Νουκρέμα | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 1:56 pm | |
| Νηστίσιμη τούρτα
2 πακέτα digestive
1 πακετάκι μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
500ml φυτική κρέμα
Μαρμελάδα (ότι γεύση θέλετε, εγώ προτιμώ τη φράουλα)
Λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα καλά να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Βάζουμε και λίγο κονιάκ. Στρώνουμε σε πυρέξ.
Χτυπάμε την κρέμα να σφίξει και προσθέτουμε την άχνη και λίγο κονιάκ. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα. (Αν η μαρμελάδα είναι πολύ πηχτή αραιώστε τη με λίγο ζεστό νεράκι)
Ούτε που θα σας φαίνεται για νηστίσιμο! | |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| | | | eirini Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 7 Ηλικία : 38 Τόπος : πειραιάς
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Μαρ 04, 2012 2:16 pm | |
| μηλόπιτα!!! την έφτιαξα σήμερα και εξαφανίστηκε! Τι χρειαζόμαστε: για τη ζύμη:3 κούπες φαρίνα 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι 2/3 βιτάμ λιωμένο('ισως θέλει και λίγο περισσότερο) 1 αυγό 1 σφηνάκι κονιάκ για τη γέμιση:5 μήλα κόκκινα (τα 3 τα λιώνουμε στο μπλέντερ και τα 2 τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια) 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/2 κουταλιά σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 1. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης καλά να γίνει μια μαλακή βουτυράτη ζύμη. Παιρνουμε τα 2/3 και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό (όχι πολύ μεγάλο) να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρουνάκι εδώ και κει. 2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα (κομματάκια και πουρέ) με τη ζάχαρη και κανελογαρύφαλα 3. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη να καλυφθεί ισόπαχα ο πάτος. 4. Το 1/3 της ζύμης που αφήσαμε το κάνουμε διαγώνια μπαστουνάκια πάνω από τη γέμιση. 5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα. Όταν ψηθεί αφήστε την για αρκετή ώρα να κρυώσει τελείως και να ρουφήξει η ζύμη τα υγρά του μήλου και να μαλακώσει. Είναι πολύ πιο ωραία κρύα και όχι ζεστή! Καλή όρεξη!!!!!!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
| | | Despina Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 126 Ηλικία : 49 Τόπος : Κομοτηνή
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Τετ Μαρ 07, 2012 5:49 am | |
| - Nena έγραψε:
- Επειδη εχω μαμα και πεθερα σε κοντινη αποσταση, και σαν γνησιες ελληνιδες μανες μας φορτωνουν φαγητα, σαλατες και οτι μπορειτε να φανταστειτε, λες και προκεται να ταϊσω την 8η μεραρχία, μια μερα που ειχα πολυ πράμα εκανα το εξής:
Ξεπαγωσα μια σφολιάτα και την εστρωσα σε ένα ταψι. Σε ένα βαθυ τάπερ ανακάτεψα τις σαλατες που μου ειχαν δωσει - μπρόκολο, κουνουπίδι, ντομάτα, εβαλα κρεμμυδακια, σκόρδο, κάτι πατατες βραστες, λιγο καλαμπόκι και λίγο τριμμένο τυρι κιτρινο - και το εστρωσα πανω στη σφολιάτα. Χτυπησα ενα αυγο με λίγη κρέμα γάλακτος, το εριξα απο πάνω, εριξα και λίγο τυρι στο τέλος, και το εβαλα στο φουρνο, νομιζω στους 180??? Καπου κατα κει. Μεχρι να ροδισει και να ξερω οτι εχει ψηθει η σφολιάτα. Το φάγαμε σε χρονο dt. Και αναλογα με το τι φαγητα εχω στο ψυγειο, διαμορφωνω και τη γεμιση, πχ μια μερα ειχαμε πολλή φετα και φοβομουν μη χαλασει, οποτε εβαλα αυτην, με ντοματινια, ελιες, κρεμμυδι, ριγανη, κάπαρη. Το αυγο και η κρέμα απο πάνω, φουρνος, και γλειψαμε μεχρι και το ταψι.
Αυτό παρόμοιο το έχει ο προτείνει ο J. Oliver σε δύο εκπομπές του. Όντως γίνεται τέλειο, το έχουμε κάνει και εμείς δυο φορές στο σπίτι. Τη μία με περισσέματα από γουρουνόπουλο και πράσο και τη μία με περισσέματα από γύρο, κοτόπουλο, πατάτες και φρέσκο κρεμμυδάκι. Βασικά ανοίγω το ψυγείο και ρίχνω ότι έχει μέσα ώστε να γεμίσει το ταψί. Η διαφορά είναι ότι ο Jamie λέει (και έτσι το κάναμε κιολας) να ρίξουμε τη γέμιση στο ταψί και να βάλουμε από πάνω τη σφολιάτα. Α, αυγό δε βαλάμε. Α ρε Νένα ταλεντάρα! Είσαι ένα βήμα μπροστά από τους περιβόητους σεφ! | |
| | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Τετ Μαρ 07, 2012 8:39 am | |
| - Despina έγραψε:
- Αυτό παρόμοιο το έχει ο προτείνει ο J. Oliver σε δύο εκπομπές του.
Όντως γίνεται τέλειο, το έχουμε κάνει και εμείς δυο φορές στο σπίτι. Τη μία με περισσέματα από γουρουνόπουλο και πράσο και τη μία με περισσέματα από γύρο, κοτόπουλο, πατάτες και φρέσκο κρεμμυδάκι. Βασικά ανοίγω το ψυγείο και ρίχνω ότι έχει μέσα ώστε να γεμίσει το ταψί. Η διαφορά είναι ότι ο Jamie λέει (και έτσι το κάναμε κιολας) να ρίξουμε τη γέμιση στο ταψί και να βάλουμε από πάνω τη σφολιάτα. Α, αυγό δε βαλάμε. Α ρε Νένα ταλεντάρα! Είσαι ένα βήμα μπροστά από τους περιβόητους σεφ! Βασικα θα μπορουσαμε να κάνουμε κι αυτο που σκεφτηκε η Ευγενία, να βάλουμε και απο πάνω σφολιάτα, σαν πιτα ενα πράγμα. Αλλά χωρις σφολιάτα απο κάτω.. ξερω γω? Λιγο στραπατσαρισμένο θα βγει. οχι οτι αυτο με πτοεί εμένα.. Ενα άλλο που είχα δει κάπου αλλα προσάρμοσα τη συνταγη στα γουστα μου ειναι το παρακάτω: Υλικά - Μισο κιλό κεράσια 6-7 κουταλιές αλευρι 4 αυγα 6 κ.σ. ζάχαρη 2 φλυτζάνια εβαπορέ 1 κ.γ. βούτυρο ζαχαρη άχνη για γαρνιρισμα Αφαιρουμε τα κουκουτσια απο τα κερασια, τα πλένουμε και τα στεγνωνουμε. Τα βαζουμε σε καλα βουτυρωμένο ταψι. Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη, το αλευρι, το γαλα και το βουτυρο και περιχύνουμε τα κερασια. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 C για 40min. Οταν κρυωσει λιγο, παπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη. Η αρχικη συνταγη που ειχα δει λεγοταν "Κλαφουτί με κερασια" και ειχε πολυ λιγοτερο αλευρι και πολλα παραπάνω αυγα. Την πρωτη φορα που το εκανα η αυγουλίλα μου φάνηκε πολυ εντονη, κάτι σαν ομελετα με κερασια ηταν, και αποφασισα να τα μειωσω και ταυτοχρονα να αυξήσω το στερεο τμημα της συνταγης, κι εγινε ακριβως όπως το ειχα φανταστει απο την αρχη. Σε λιγους μηνες που θα βγουν τα κερασια, θα ειναι τελειο! Και φυσικά, μπορει να γινει και με άλλα φρούτα, μηλα, αχλάδια, κτλ κτλ. Αλλά τα κοκκινα φρουτα (φράουλες, κερασια, βυσσινα, μουρα κτλ), και ειδικα τα κερασια, δινουν άλλη γεύση στο όλο γλυκο! | |
| | | Μυρτώ Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Ηλικία : 45 Τόπος : Νυρεμβέργη
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Τετ Μαρ 07, 2012 10:17 am | |
| Για όποιον έχει πολλά πορτοκάλια και δεν ξέρει τι να τα κάνει σας γράφω την παρακάτω συνταγή που την έχει φτιάξει η μητέρα μου και το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους μας: Πορτοκάλι γλυκόΥλικά1 κιλό μεγάλα πορτοκάλια (χοντρόφλουδα κατά προτίμηση) 1 κιλό ζάχαρη 100 γραμ. νερό 1 βανίλλια Χυμός από ένα λεμόνι ΕκτέλεσηΞύνω ελαφρά στον τρίφτη τη φλούδα των πορτοκαλιών (να μη φθάσει στο λευκό). Τα βάζω σε φαρδιά κατσαρόλα με μπολικο νερό και τα βράζω για 5΄λεπτά. Χύνω αυτό το νερό και επαναλαμβάνω το βρασμό τρεις φορές με το ίδιο τρόπο. Στραγγίζω τα πορτοκάλια και τα κόβω σε φέτες. Σε κατσαρόλα στρώνω ζάχαρη-πορτοκάλια εναλλάξ και τα σκεπάζω. Τα αφήνω έτσι από το βράδυ μέχρι το πρωί ή αλλιώς για 12 ώρες. Μετά τα βάζω στη φωτιά να βράσουν προσθέτοντας το νερό. Πρέπει να βράζουν ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτω το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και γυρίζω λίγο την κατσαρόλα να ανακατευτούν. Όσο είναι ζεστό το γλυκό το τοποθετώ στα βάζα και κλείνω με το καπάκι. Έτσι το γλυκό θα διατηρηθεί καλά. Καλή επιτυχία!!! Το γλυκό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον για γαρνίρισμα ή γέμιση άλλων... αναλόγως την γεύση και την φαντασία του καθενός | |
| | | Μυρτώ Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Ηλικία : 45 Τόπος : Νυρεμβέργη
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Τρι Μαρ 13, 2012 8:43 am | |
| Μια συνταγή δοκιμασμένη και πεντανόστιμη...
Μουστοκούλουρα (με πετιμέζι) Υλικά 1 κ. αλεύρι 4 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο 4 φλ. κ. ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας κανελλογαρύφαλο λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο 3 φλ. κ. πετιμέζι 3 φλ. κ νερό 4 κ. σ. ούζο ή κονιάκ χυμό ενός λεμονιού 2 κ. σ. κοφτές σόδα 2 κ. του γλυκού αμμωνία
Εκτέλεση Ραντίζω το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω. Προσθέτω τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ανακατεύω το πετιμέζι, το νερό, το ούζο, το χυμό, τη σόδα και την αμμωνία σε μεγάλο σκεύος. Ρίχνω το μίγμα των υγρών στο αλεύρι. Ζυμώνω ελαφρά. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι, αλλά όχι πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή (ίσα να ξεκολλάει από τα χέρια) για να γίνουν αφράτα τα μουστοκούλουρα. Πλάθω κουλούρια και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα (αραιά μεταξύ τους διότι φουσκώνουν πολύ). Ψήνω στους 220 βαθμούς για 18 λεπτά (μπορεί και λιγότερο, απλά προσοχή να πάρουν χρώμα) σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν ψηθούν τα αφήνω 5' να χλιάνουν και τα αποθηκεύω σε πλαστική σακούλα ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Αν θέλω τοποθετώ και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να μην ιδρώσει το σκεύος.
Καλή επιτυχίααααα!!! | |
| | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Τρι Μαρ 13, 2012 12:38 pm | |
| - Κατερίνα έγραψε:
- [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό] 1 1\3 φλυττζανιού ζάχαρη 3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο 2 βανίλιες 2 αυγά ολόκληρα 1 φλυτζάνι αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού] 2 κουταλιές βούτυρο 1 σοκολάτα κουβερτούρα 4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο. 2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. 3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμακαι το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα 4}Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ] 5}Οση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο. Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει . 6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα .Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε . Κατερινα, ΤΕΛΕΙΟ το γλυκισμα!!! Το εχω ηδη φτιάξει δυο φορες και τελειωσε μεσα στην ιδια μερα!!! Αντι για αμυγδαλο που δεν ειχα, εβαλα καβουρδισμένο φουντουκι, μιλαμε πηρε μια γευση σαν νουτελα.. Και ειναι πανευκολο, στο πατ κιουτ δηλαδη! Νομιζω οτι μια φορα την εβδομαδα θα το φτιαχνω!
| |
| | | | Δοκιμασμένες συνταγες | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |