Πρόσφατα Θέματα | » Πες οτι θες #3 από didumomama Κυρ Ιαν 13, 2013 11:51 pm
» Παιχνιδι με 3 λεξεις από Κατερίνα Παρ Δεκ 14, 2012 9:09 am
» Μια Φορά κι Έναν Καιρό... από Κατερίνα Παρ Δεκ 14, 2012 9:09 am
» Πες ό,τι θες #2 από Nena Παρ Δεκ 14, 2012 7:12 am
» Μιλαμε για Ροκ (και ποπ)...η συνεχεια από Despina Δευ Δεκ 10, 2012 1:06 pm
» Δοκιμασμένες συνταγες από Despina Σαβ Δεκ 08, 2012 1:29 pm
» Τα Ζώδια με... άλλη ματιά... από Κατερίνα Παρ Δεκ 07, 2012 3:46 am
» Τι θα φαμε σημερα? από Κατερίνα Παρ Δεκ 07, 2012 3:20 am
» Το ερωτηματολόγιο του Προυστ - θα απαντήσετε? από Elena30 Κυρ Δεκ 02, 2012 11:41 am
» Πρωτότυπα δωράκια,τούρτες από πανες. από nena@dimitris Κυρ Δεκ 02, 2012 5:54 am
» Ηρθα και εγω.. από nena@dimitris Κυρ Δεκ 02, 2012 4:18 am
» μια πρωτη γνωριμια!!! από αθηνα!!!! Παρ Νοε 30, 2012 7:50 am
» Ότι αγγίζεις, είναι η Ψυχή μου... από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 5:24 am
» Γλυκά με ζαχαρόπαστα by Μίνα από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 4:54 am
» Αγαπημένες ταινίες από Nena Παρ Νοε 30, 2012 3:17 am
» Η μέρα που μόλις έφυγε μου έμαθε οτι... από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 3:16 am
» Δωρεάν πάνες σε 16.000 οικογενειες από Lou.Sou. Πεμ Νοε 29, 2012 11:27 pm
» Χριστούγεννα 2012 από αθηνα!!!! Πεμ Νοε 29, 2012 11:13 pm
» Ξυλόσομπα ναι η οχι από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 1:09 pm
» Ειδησεογραφικό δελτίο ημέρας από Nena Πεμ Νοε 29, 2012 10:37 am
» Ανέκδοτα.... από Μυρτώ Πεμ Νοε 29, 2012 6:11 am
» Καλώς ήρθατε από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 5:47 am
» Το όνειρο που είδα σήμερα... από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 4:51 am
» Χαριστικα Παζαρια-Αλληλεγγυο εμποριο-Τραπεζες χρονου κ.α. από Lou.Sou. Πεμ Μάης 10, 2012 7:05 am
» Η εικονα της ημέρας από Nena Πεμ Μάης 10, 2012 12:27 am
» Οχι που θα γλιτώνατε!!!!!!! από Lou.Sou. Δευ Απρ 30, 2012 4:57 am
» Τα παιδιά σας τρώνε σαλάτα? από ninaki Κυρ Απρ 22, 2012 12:30 am
» Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΓΕΛΟΥΔΙΟΥ ΜΟΥ!! από Κατερίνα Σαβ Απρ 21, 2012 2:14 am
» ΤΣΑ!!ηρθα και εγω!! από ninaki Παρ Απρ 20, 2012 12:32 pm
» κοψιμο πανας. από ninaki Παρ Απρ 20, 2012 12:30 pm
|
| | Δοκιμασμένες συνταγες | |
|
+13eirini NeNaKi grammatiki viv_don Lou.Sou. Νατάσα! *ΜΑΡΙΑΝΑ* Μινα αθηνακι Elena30 Κατερίνα chicken Nena 17 απαντήσεις | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 2:06 am | |
| Βάλτε οποιαδήποτε συνταγη εχετε κάνει και σας φάνηκε υπέροχη, εξωπραγματική, κι έυκολη! Με φωτογραφίες, για να μας τρεξουν τα σάλια! | |
| | | chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 2:16 am | |
| Καριόκες: Υλικά:
2/3 βιτάμ λιωμένο 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω) 1 γάλα ζαχαρούχο 5 κουταλιές της σούπας κακάο 3 βανίλιες 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier) 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (θεωρώ ότι είναι πιο αραιή από τις άλλες και πιο εύκολη στο λιώσιμο, εσείς χρησιμοποιείτε όποια προτιμάτε).
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα). Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα… με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε.
Οι καριόκες είναι έτοιμες να τις προσφέρουμε!
Εξαιρετικές καριόκες. Ανεπανάληπτες!!! Εμένα που συνήθως δεν μου αρέσει το ζαχαρούχο, δεν το καταλαβαίνω καθόλου στη γεύση. Τις φτιάχνω την τελευταία πενταετία και όποιος τρώει ξανατρώει και ξανατρώει και ξανατρώει P.s. τα πράσινα είναι ακριβώς όπως γράφονται στο GreekMasa αλλά δεν μπορώ να βάλω λίνκ. την συνταγή μπορείτε να την βρείτε αν πατήσετε καριόκες με ζαχαρούχο στο google | |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 4:34 am | |
| ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ υλικα3 κουβερτουρες 200 γρ βιταμ 200 γρ ζαχαρη 5 η 6 αυγα μια κουπα/τσαγιου αλευρι φαριναπ εκτελεσηβαζουμε σε μπεν μαρι τις κουβερτουρες με το βιταμ να λιωσουν μολις λιωσουν ριχνουμε τη ζαχαρη και ανακατευουμε..σβηνουμε το ματι και ριχνουμε τα αυγα..ανακατευουμε με αυγοδαρτη.. ριχνουμε το αλευρι κοσκινισμενο και ανακατευουμε...εχουμε βουτυρωσει τη φορμα η τα ατομικα φορμακια και ριχνουμε το μειγμα..ψηνεται σε προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμους για 10 λεπτα με 15 (μολις πιασει λιγη κρουστα ειναι ετοιμο) το βγαζετε απο το φουρνο και το αφηνετε για λιγο...ετοιμο! σερβιρεται με παγωτο.. | |
| | | chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:00 am | |
| Κουλουράκια1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1/2 kg ζάχαρη 1 βιτάμ 1 κουτ. καφέ σόδα μαγειρική 1/2 φλυτζανακι καφέ κονιάκ 3 βανίλιες 1 πακέτο αλεύρι Αλλατίνη μπλέ Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν & προσθέτουμε το πορτοκάλι & το κονιάκ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα. Φτιάχνουμε μπισκότα (βαρκούλες) και τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτηρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε αέρα στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα. Την συνταγή την έχω απο την γιαγιά μου & εμένα προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ | |
| | | chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:21 am | |
| Χοιρινές Μπριζόλες αλά κρέμ
Υλικά: 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 1 κονσέρβα μανιτάρια 1 κρεμμύδι λάδι, αλάτι, πιπέρι, κρασί, μαϊντανός -κατά βούληση 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: Περνάμε απο το αντικολλητικό τηγάνι τις μπριζόλες με μία κουταλιά λάδι. Τις αφήνουμε 3 λεπτά απο κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια & τα προσθέτουμε. Μόλις δούμε οτι έχουν πάρει χρώμα τα σβήνουμε με ένα φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί. Αλατίζουμε & ρίχνουμε πιπέρι. Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα το βγάζουμε απο την φωτιά και περιχύνουμε τις μπριζόλες στο πυρέξ. Καλύπτουμε με ειδικό αλουμινόχαρτο για τον φούρνο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για είκοσι λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:22 am | |
| Τιραμισού 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ. 1 κρέμα γάλακτος για γλυκά (500ml) 1 συσκευασία τυρί κρέμα (Φιλαδέλφια) 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1-1/2 κούπα γάλα 2 κουταλιές της σούπας νες καφέ 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ Λίγο κακάο για πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Ρίχνουμε την άχνη (άχνη μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, δε σας περιορίζει η συνταγή.) Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε (με το μίξερ). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και τον καφέ. Από αυτό το υγρά κρατάμε 1 φλιτζανάκι του καφέ και το ρίχνουμε στη σαντυγί. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο υγρό και τα στρώνουμε σε πυρέξ (ή σε ταψί, όπου το φτιάξετε, δεν έχει σημασία). Προσέξτε να μην τα βρέξετε πολύ. Με το που θα τα βουτήξετε βγάλτε τα αμέσως. Ρίχνετε τη μισή κρέμα από πάνω. Βουτάτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο υγρό, στρώνετε πάνω από την κρέμα και ρίχνετε από πάνω και την υπόλοιπη. Πασπαλίζετε με κακάο και voila! Καλή όρεξη! | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:25 am | |
| Τούρτα
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 8 αβγά 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 μπέικιν πάουντερ 3 βανίλιες 2 κούπες ζάχαρη
ΣΙΡΟΠΙ: 4 κούπες νερό 3 κούπες ζάχαρη
ΚΡΕΜΑ: 3 κονσέρβες σαντιγί μόρφατ ή ερμόλ Μετράμε με τις κονσέρβες 3 ζάχαρη άχνη 1 φλ. καφέ γάλα 2 βανίλιες κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: Μαρέγκα τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για λίγο και μετά ενώνουμε με τη μαρέγκα. Χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε στο αλεύρι τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αβγά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. (Αυτή η δόση είναι για το μεγάλο ταψί της κουζίνας).
ΚΡΕΜΑ: Αφρατεύουμε τη σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το γάλα το κονιάκ και τις βανίλιες.
ΣΙΡΟΠΙ: Για να μην λασπώσει το παντεσπάνι πρέπει και το κέικ και το σιρόπι να είναι κρύα.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα τριμμένα από πάνω.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ: Στο παντεσπάνι διαλύουμε σε 9 κουταλιές της σούπας νερό 5 κουταλιές της σούπας κακάο. Στην κρέμα διαλύουμε στο γάλα 1 1/2 κουταλιά της σούπας νες καφέ. | |
| | | chicken Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 64 Τόπος : Γλυφάδα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:30 am | |
| - Elena30 έγραψε:
- Τιραμισού
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ. 1 κρέμα γάλακτος για γλυκά (500ml) 1 συσκευασία τυρί κρέμα (Φιλαδέλφια) 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1-1/2 κούπα γάλα 2 κουταλιές της σούπας νες καφέ 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ Λίγο κακάο για πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Ρίχνουμε την άχνη (άχνη μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, δε σας περιορίζει η συνταγή.) Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε (με το μίξερ). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και τον καφέ. Από αυτό το υγρά κρατάμε 1 φλιτζανάκι του καφέ και το ρίχνουμε στη σαντυγί. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο υγρό και τα στρώνουμε σε πυρέξ (ή σε ταψί, όπου το φτιάξετε, δεν έχει σημασία). Προσέξτε να μην τα βρέξετε πολύ. Με το που θα τα βουτήξετε βγάλτε τα αμέσως. Ρίχνετε τη μισή κρέμα από πάνω. Βουτάτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο υγρό, στρώνετε πάνω από την κρέμα και ρίχνετε από πάνω και την υπόλοιπη. Πασπαλίζετε με κακάο και voila! Καλή όρεξη! Thanks Έλενα!!! Θα την κάνω σίγουρα!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την chicken στις Σαβ Φεβ 25, 2012 6:41 am, 1 φορά | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:38 am | |
| Χοιρινή τηγανιά μέσα σε ψωμί!
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 2κιλο καρβέλι ψωμί (το στρογγυλό)
1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 πράσινη (κέρατο)
1 ποτήρι κρασί
1 συσκευασία μανιτάρια (όποια σας αρέσουν)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το κρέας και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε. Τα αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.
Τα βάζουμε όλα στο τηγάνι με το κρασί και 1 ποτήρι νερό. Κόβουμε και τα μανιτάρια και τα βάζουμε από πάνω. Τα αφήνουμε να βράσουν και να εξατμιστεί το νερό με το κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε λαδάκι και τηγανίζουμε. Όταν είναι έτοιμο το κρέας σβήνουμε με λίγο ακόμη κρασί και αν θέλουμε τρίβουμε και λίγη φέτα στο τηγάνι μέσα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.
Κόβουμε το ψωμί στη μέση και βγάζουμε την ψίχα. Βάζουμε μέσα το ψωμί και το λάδι από το τηγάνι. Αν είναι πολύ μη το βάλετε όλο. Εγώ γενικά χρησιμοποιώ λίγο λαδάκι οπότε μου βγαίνει και λίγο υγρό στο τέλος. Εσείς δείτε το με το μάτι. Καπακώστε με το "καπάκι" του ψωμιού και τυλίξτε το καλά με αλουμινόχαρτο! Πολύ καλά όμως, να μην έχει είσοδο από πουθενά. Βάλτε το στο ταψί με λίγο νεράκι (γι' αυτό πρέπει να είναι πολύ καλά τυλιγμένο το ψωμί). Ψήστε το για μισή ωρίτσα και μετά φάτε το! Είναι τέλειο! Το ψωμί τραβάει τα υγρά και το λαδάκι και γίνεται πεντανόστιμο! | |
| | | αθηνακι Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 136 Ηλικία : 39 Τόπος : ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:43 am | |
| - Elena30 έγραψε:
- Χοιρινή τηγανιά μέσα σε ψωμί!
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 2κιλο καρβέλι ψωμί (το στρογγυλό)
1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 πράσινη (κέρατο)
1 ποτήρι κρασί
1 συσκευασία μανιτάρια (όποια σας αρέσουν)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το κρέας και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε. Τα αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.
Τα βάζουμε όλα στο τηγάνι με το κρασί και 1 ποτήρι νερό. Κόβουμε και τα μανιτάρια και τα βάζουμε από πάνω. Τα αφήνουμε να βράσουν και να εξατμιστεί το νερό με το κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε λαδάκι και τηγανίζουμε. Όταν είναι έτοιμο το κρέας σβήνουμε με λίγο ακόμη κρασί και αν θέλουμε τρίβουμε και λίγη φέτα στο τηγάνι μέσα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.
Κόβουμε το ψωμί στη μέση και βγάζουμε την ψίχα. Βάζουμε μέσα το ψωμί και το λάδι από το τηγάνι. Αν είναι πολύ μη το βάλετε όλο. Εγώ γενικά χρησιμοποιώ λίγο λαδάκι οπότε μου βγαίνει και λίγο υγρό στο τέλος. Εσείς δείτε το με το μάτι. Καπακώστε με το "καπάκι" του ψωμιού και τυλίξτε το καλά με αλουμινόχαρτο! Πολύ καλά όμως, να μην έχει είσοδο από πουθενά. Βάλτε το στο ταψί με λίγο νεράκι (γι' αυτό πρέπει να είναι πολύ καλά τυλιγμένο το ψωμί). Ψήστε το για μισή ωρίτσα και μετά φάτε το! Είναι τέλειο! Το ψωμί τραβάει τα υγρά και το λαδάκι και γίνεται πεντανόστιμο! μου τρεχουν τα σαλια!!!!!!!θα το κανω σιγουρα!!!!!!!!! | |
| | | Μινα Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 47
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:49 am | |
| - αθηνακι έγραψε:
- Elena30 έγραψε:
- Χοιρινή τηγανιά μέσα σε ψωμί!
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 2κιλο καρβέλι ψωμί (το στρογγυλό)
1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 πράσινη (κέρατο)
1 ποτήρι κρασί
1 συσκευασία μανιτάρια (όποια σας αρέσουν)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το κρέας και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε. Τα αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.
Τα βάζουμε όλα στο τηγάνι με το κρασί και 1 ποτήρι νερό. Κόβουμε και τα μανιτάρια και τα βάζουμε από πάνω. Τα αφήνουμε να βράσουν και να εξατμιστεί το νερό με το κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε λαδάκι και τηγανίζουμε. Όταν είναι έτοιμο το κρέας σβήνουμε με λίγο ακόμη κρασί και αν θέλουμε τρίβουμε και λίγη φέτα στο τηγάνι μέσα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.
Κόβουμε το ψωμί στη μέση και βγάζουμε την ψίχα. Βάζουμε μέσα το ψωμί και το λάδι από το τηγάνι. Αν είναι πολύ μη το βάλετε όλο. Εγώ γενικά χρησιμοποιώ λίγο λαδάκι οπότε μου βγαίνει και λίγο υγρό στο τέλος. Εσείς δείτε το με το μάτι. Καπακώστε με το "καπάκι" του ψωμιού και τυλίξτε το καλά με αλουμινόχαρτο! Πολύ καλά όμως, να μην έχει είσοδο από πουθενά. Βάλτε το στο ταψί με λίγο νεράκι (γι' αυτό πρέπει να είναι πολύ καλά τυλιγμένο το ψωμί). Ψήστε το για μισή ωρίτσα και μετά φάτε το! Είναι τέλειο! Το ψωμί τραβάει τα υγρά και το λαδάκι και γίνεται πεντανόστιμο!
μου τρεχουν τα σαλια!!!!!!!θα το κανω σιγουρα!!!!!!!!! Eλενα πηρα σημερα χοιρινες μπουκιες για να κανει ο αντρας μου καλαμακια αυριο αλλα τωρα σκεφτομαι να κανω το δικο σου...αν δεν βαρεθω!! θα σου πω αυριο!!! | |
| | | *ΜΑΡΙΑΝΑ* Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 300 Ηλικία : 38 Τόπος : ΚΑΒΑΛΑ
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:54 am | |
| Σοκολατοπιτα Υλικα: 1 φλ.βιταμ , 5 αυγα , 1 φλ. ζαχαρη , 1 φλ. φουντουκια ή καρυδια αλεσμενα , 1 φλ. αλευρι , 250gr σοκολατα κουβερτουρα , 250 gr σοκολατα γαλακτος , 2 βανιλιες , μισο μπεικιν . Για το γλασο: μιση φλ. κρεμα γαλακτος και 125 gr κουβερτουρα. Εκτελεση: χτυπαμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ και προσθετουμε τις σοκολατες λιωμενες. βαζουμε σε ενα ταψακι Νουμερο 28 και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20 λεπτα ακριβως. το βγαζουμε και μολις κρυωσει λιγο το αναποδογυριζουμε στην πιατελα μας ή το αφηνεται μεσα. οτι θελετε. σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα να λιωσει. περιχυνουμε με το γλασο την σοκολατοπιτα . Ετοιμο!! Κοριτσια καλη επιτυχια!!!!!!!!!! | |
| | | Elena30 Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 112 Ηλικία : 38 Τόπος : Καβάλα
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 6:59 am | |
| Κάντε το κορίτσια. Εγώ τρελαίνομαι για αυτό το φαγητό! | |
| | | Νατάσα! Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 362 Ηλικία : 35
| | | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 7:23 am | |
| κοριτσια τι να πρωτοφτιαξω? σλουρπ δηλαδη! | |
| | | *ΜΑΡΙΑΝΑ* Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 300 Ηλικία : 38 Τόπος : ΚΑΒΑΛΑ
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 7:27 am | |
| | |
| | | Νατάσα! Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 362 Ηλικία : 35
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 7:29 am | |
| | |
| | | αθηνακι Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 136 Ηλικία : 39 Τόπος : ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
| | | | Νατάσα! Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 362 Ηλικία : 35
| | | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Σαβ Φεβ 25, 2012 11:57 pm | |
| Τηγανιτες γρηγορες 4 αυγα 1 φλ. τσ. αλευρι 1/2 φλ. τ. γαλα* 1/2 φλ. τσ. νερο* 1 κ.γ αλατι *ΣΗΜ. εγω αντι για μισο-νερο, μισο γαλα, βάζω ένα φλυτζανι γάλα. Και βαζω και μιση κουταλια ζαχαρη αν θελω να φτιάξω γλυκιες τηγανιτες. Χτυπάμε τα αυγα και ριχνουμε κοσκινισμένο το αλευρι. Ανακατευουμε καλα, ριχνουμε το γάλα και τα υπόλοιπα και ανακατέυουμε μεχρι να γινει ενας αραιος χυλος. Σε αντικολλητικο τηγάνι, μικρης διαμέτρου κατα προτίμηση, βάζουμε λίγο βουτυρο να λιώσει, σε θερμοκρασια 6-7 (αν προκειται για ματι που φτάνει μεχρι το 9)ή στο 2 αν προκειται για ματι που φτανει μεχρι το 3. Βαζουμε μια κουταλια χυλο, τοσο ωστε να καλυπτει τον πατο του τηγανιου και αφηνουμε να ψηθει. Οταν αρχισει να κάνει τρυπουλες απο την πάνω πλευρα, γυρίζουμε και απο την άλλη, και χαμηλωνουμε το μάτι στο 4 ή στο 1 (αντιστοιχα με πανω). Γενικα, πρεπει να παιξετε με το μάτι λιγο μεχρι να βρειτε το ιδανικο. Εγω εχω μαυρισει αρκετες τηγανιτες απο τη μια πλευρα ενω εμειναν αψητες απο την άλλη. Όση ωρα ψηνεται η κάτω πλευρα μπορουμε να ξεκινησουμε να βαζουμε διαφορα κουμάντα επανω στην τηγανιτα, πχ ενταμ, κασερι, γκουντα κτλ, για να λιωσει μεχρι να ψηθει η κρέπα. Ή μερεντα και μπισκοτο. Ή μερεντα και μπανανα. Ή οτιδηποτε μπορουμε να φανταστουμε. Το αγαπημενο μου τον τελευταιο καιρο ειναι τριμμενο μηλο (το ειχα προσπαθησει σε φετες αλλα δεν ηταν ευκολο για τα πα παιδια κυριως να το φάνε. οποτε το ετριψα) με μελι και κανελλα. Οναρ! Το καλυτερο μου ειναι οταν φτιάχνω τον πυργο τηγανίτας. Τηγανιτα κατω, οτι πραμα θελω απο πανω, τηγανιτα ξανα, ξανα ότι θελω, ξανα τηγανιτα, ξανα μανα οτι θελω.. κτλ κτλ. Γινεται η απόλυτη γουρουνια. Παρτε και εικονα με μια στρωση μερεντα/μπανανα, μια στρωση μηλο-μελι-κανελλα, μια στρωση γλυκο κουμκουατ (αυτο ειχα, τι να κάνω), μια στρωση ακτινιδιο-μελι, μια στρωση πορτοκάλι-σιροπι, και ξανα μανα απο την αρχη όλο αυτο... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
| | | αθηνακι Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 136 Ηλικία : 39 Τόπος : ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Φεβ 26, 2012 2:50 am | |
| ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
200γρ γκουντα 200γρ ρεγκατο 200γρ κεφαλοτυρι 2 ασπραδια 1 αβγο 3 κουταλιες κορν φλαουρ
Ανακατευουμε ολα μαζι...πλαθουμε μπαλακια και βαζουμε για μια ωρα στο ψυγειο τηγανιζουμε σε πολυ καυτο λαδι μεχρι να ροδοκοκκινησουν! | |
| | | Μινα Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 47
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Φεβ 26, 2012 5:32 am | |
| ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΟΛΑΣΗ
50 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 4 αυγά 1 πρέζα αλάτι 1 βανίλια 50 γρ. αλεύρι 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι. Αποσύρουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατευοντας καλα. Βουτυρώνουμε φορμάκια, γεμίζουμε ¾ από το κάθε φορμάκι με μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο με 180ο στον αέρα για 10'.
Το σουφλε μπορει να μπει στο ψυγειο (πριν το ψησημο) και να μεινει 3-4 μερες! Οταν σου ερθει λιγουρα βγαζεις κ ψηνεις λιιιγο παραπανω επειδη ειναι παγωμενο!
Η συνταγη ειναι του Ακη απο το Πρωινο μου..
| |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Φεβ 26, 2012 9:05 am | |
| κοτοπουλο αλα κρεμ
φιλετο κοτοπουλο πιπεριες πρασινες μπεικον κρεμμυδοσουπα πιπερι κρεμα γαλακτος
βαζουμε το κοτοπουλο στο ταψι και ριχνουμε λιγο πιπερι μετα ριχνουμε την κρεμμυδοσουπα(σε σκονη) απο πανω το μπεικον και την πιπερια σε κομματια... ριχνουμε λιγη κρεμα γαλακτος και το βαζουμε να ψηθει μιση ωρα στους 250 βαθμους..μολις παρει χρωμα ριχνουμε κι αλλη κρεμα γαλακτος (αναλογως ποση θελουμε) και το αφηνουμε παλι στο φουρνο για 10 λεπτα...ετοιμο! *σερβιρεται με ρυζι κιτρινο | |
| | | Lou.Sou. Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 405 Ηλικία : 47 Τόπος : Αλλου
| Θέμα: Απ: Δοκιμασμένες συνταγες Κυρ Φεβ 26, 2012 4:47 pm | |
| - Κατερίνα έγραψε:
- κοτοπουλο αλα κρεμ
φιλετο κοτοπουλο πιπεριες πρασινες μπεικον κρεμμυδοσουπα πιπερι κρεμα γαλακτος
βαζουμε το κοτοπουλο στο ταψι και ριχνουμε λιγο πιπερι μετα ριχνουμε την κρεμμυδοσουπα(σε σκονη) απο πανω το μπεικον και την πιπερια σε κομματια... ριχνουμε λιγη κρεμα γαλακτος και το βαζουμε να ψηθει μιση ωρα στους 250 βαθμους..μολις παρει χρωμα ριχνουμε κι αλλη κρεμα γαλακτος (αναλογως ποση θελουμε) και το αφηνουμε παλι στο φουρνο για 10 λεπτα...ετοιμο! *σερβιρεται με ρυζι κιτρινο αυτο ειναι κολαση!απο εσενα ειχα την συνταγη...πωωω ξελιγωθηκα . | |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| | | | | Δοκιμασμένες συνταγες | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |