Πρόσφατα Θέματα | » Πες οτι θες #3 από didumomama Κυρ Ιαν 13, 2013 11:51 pm
» Παιχνιδι με 3 λεξεις από Κατερίνα Παρ Δεκ 14, 2012 9:09 am
» Μια Φορά κι Έναν Καιρό... από Κατερίνα Παρ Δεκ 14, 2012 9:09 am
» Πες ό,τι θες #2 από Nena Παρ Δεκ 14, 2012 7:12 am
» Μιλαμε για Ροκ (και ποπ)...η συνεχεια από Despina Δευ Δεκ 10, 2012 1:06 pm
» Δοκιμασμένες συνταγες από Despina Σαβ Δεκ 08, 2012 1:29 pm
» Τα Ζώδια με... άλλη ματιά... από Κατερίνα Παρ Δεκ 07, 2012 3:46 am
» Τι θα φαμε σημερα? από Κατερίνα Παρ Δεκ 07, 2012 3:20 am
» Το ερωτηματολόγιο του Προυστ - θα απαντήσετε? από Elena30 Κυρ Δεκ 02, 2012 11:41 am
» Πρωτότυπα δωράκια,τούρτες από πανες. από nena@dimitris Κυρ Δεκ 02, 2012 5:54 am
» Ηρθα και εγω.. από nena@dimitris Κυρ Δεκ 02, 2012 4:18 am
» μια πρωτη γνωριμια!!! από αθηνα!!!! Παρ Νοε 30, 2012 7:50 am
» Ότι αγγίζεις, είναι η Ψυχή μου... από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 5:24 am
» Γλυκά με ζαχαρόπαστα by Μίνα από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 4:54 am
» Αγαπημένες ταινίες από Nena Παρ Νοε 30, 2012 3:17 am
» Η μέρα που μόλις έφυγε μου έμαθε οτι... από Κατερίνα Παρ Νοε 30, 2012 3:16 am
» Δωρεάν πάνες σε 16.000 οικογενειες από Lou.Sou. Πεμ Νοε 29, 2012 11:27 pm
» Χριστούγεννα 2012 από αθηνα!!!! Πεμ Νοε 29, 2012 11:13 pm
» Ξυλόσομπα ναι η οχι από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 1:09 pm
» Ειδησεογραφικό δελτίο ημέρας από Nena Πεμ Νοε 29, 2012 10:37 am
» Ανέκδοτα.... από Μυρτώ Πεμ Νοε 29, 2012 6:11 am
» Καλώς ήρθατε από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 5:47 am
» Το όνειρο που είδα σήμερα... από Κατερίνα Πεμ Νοε 29, 2012 4:51 am
» Χαριστικα Παζαρια-Αλληλεγγυο εμποριο-Τραπεζες χρονου κ.α. από Lou.Sou. Πεμ Μάης 10, 2012 7:05 am
» Η εικονα της ημέρας από Nena Πεμ Μάης 10, 2012 12:27 am
» Οχι που θα γλιτώνατε!!!!!!! από Lou.Sou. Δευ Απρ 30, 2012 4:57 am
» Τα παιδιά σας τρώνε σαλάτα? από ninaki Κυρ Απρ 22, 2012 12:30 am
» Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΓΕΛΟΥΔΙΟΥ ΜΟΥ!! από Κατερίνα Σαβ Απρ 21, 2012 2:14 am
» ΤΣΑ!!ηρθα και εγω!! από ninaki Παρ Απρ 20, 2012 12:32 pm
» κοψιμο πανας. από ninaki Παρ Απρ 20, 2012 12:30 pm
|
|
| Καθαρίζω οικολογικά | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Despina Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 126 Ηλικία : 49 Τόπος : Κομοτηνή
| Θέμα: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 4:57 am | |
| Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι μας και θέλουμε ένα καθαρό πλανήτη για τα παιδιά μας, παραθέτουμε εδώ ότι μυστικό γνωρίζουμε για το καθάρισμα του σπιτιού μας χωρίς να επιβαρύνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα με περιττές χημικές ουσίες.
Οι γιαγιάδες μας ξέρανε πολύ καλά το λεμόνι και το ξύδι εξουδετερώνουν τις μυρωδιές. Και όπως έχω ξαναγράψει το καλύτερο απορρυπαντικό για τα λίπη είναι η σόδα και το αλάτι. Έλα πείτε κι άλλα....... | |
| | | vassiliki Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 55 Ηλικία : 47
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 5:07 am | |
| πειτε μου τι να κανω με το πλυντηριο πιατων. εχει εδω και λιγο καιρο που μου τα βγαζει θαμπα! | |
| | | Despina Χαμηλών τόνων
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 5:18 am | |
| - vassiliki έγραψε:
- πειτε μου τι να κανω με το πλυντηριο πιατων. εχει εδω και λιγο καιρο που μου τα βγαζει θαμπα!
Βασιλική, τα ποτήρια που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων (ειδικά τα καθημερινά μας που συνήθως είναι χαμηλότερης ποιότητας) κάποια στιγμή μετά από πολύ πλύσιμο στο πλυντήριο θαμπώνουν. Αυτό το θάμπωμα εννοείς; Γι' αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μετά υπάρχει και η περίπτωση να ξέχασες να βάλεις γυαλιστικό. Μήπως είναι αυτό; | |
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 5:27 am | |
| και τα μαχαιροπιρουνα βγαινουν θαμπα. γυαλιστικο δεν βαζω καθε φορα που το λειτουργω. βλακεια? | |
| | | Nena Ντροπαλή
Αριθμός μηνυμάτων : 428 Ηλικία : 47 Τόπος : Golden City
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 5:33 am | |
| Κατι τρεχει με το γυαλιστικο μαλλον. Εγω δεν βαζω γυαλιστικο, αλλά εχω τις ταμπλέτες που ειναι 15 σε ενα, καθαριστικο, αφαλατικο, γυαλιστικο, εκθαμβωτικο, πολυμηχάνημα κτλ τκλ. Αλλά βρηκα πως αν βαλω ξιδι την ωρα που ξεπλένει, τα περισσοτερα πιατα γυαλιζουν. Απλα ανοιγω το πλυντηριο την ωρα που πλένει, και πιεζω το μπουκαλι με το ξυδι 1-2 φορες πανω κάτω. Εξουδετερωνει και τις μυρωδιες, και δρα εναντιον των αλατων.
| |
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 5:34 am | |
| - vassiliki έγραψε:
- και τα μαχαιροπιρουνα βγαινουν θαμπα. γυαλιστικο δεν βαζω καθε φορα που το λειτουργω. βλακεια?
Τα πλυντήρια εχουν μία θήκη συνήθως από τη μέσα μεριά της πόρτας για το γυαλιστικό. Το βάζεις εκεί και είναι για αρκετές χρήσεις. Παρακολουθείς πότε θα τελειώσει. Τώρα τελευταία με τα καινούργια απορρυπαντικά του στυλ fairy ultra caps (αυτά που έχουν και ένα υγρό από τη μία μεριά) δεν είναι αυτό απαραίτητο. | |
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 5:35 am | |
| - Nena έγραψε:
- Κατι τρεχει με το γυαλιστικο μαλλον. Εγω δεν βαζω γυαλιστικο, αλλά εχω τις ταμπλέτες που ειναι 15 σε ενα, καθαριστικο, αφαλατικο, γυαλιστικο, εκθαμβωτικο, πολυμηχάνημα κτλ τκλ. Αλλά βρηκα πως αν βαλω ξιδι την ωρα που ξεπλένει, τα περισσοτερα πιατα γυαλιζουν. Απλα ανοιγω το πλυντηριο την ωρα που πλένει, και πιεζω το μπουκαλι με το ξυδι 1-2 φορες πανω κάτω. Εξουδετερωνει και τις μυρωδιες, και δρα εναντιον των αλατων.
Μου το είπες και την άλλη φορά αυτό αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω. Το κ@λοπλυντήριό μου έχει ένα πρόγραμμα μόνο και δεν βγάζει ενδείξεις για το στάδιο που βρίσκεται κάθε φορά. | |
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 6:51 am | |
| το ξερω αυτο με το γυαλιστικο αλλα νομιζα οτι δεν μπαινει σε καθε πλυση. αυτο με το ξυδι το εκανα αλλα το εβαλα απο την αρχη. εβαλα κ σοδα, τιποτα. ενιγουει, σας επρηξα. θα δω πως θα παει | |
| | | Nena Ντροπαλή
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Φεβ 29, 2012 7:19 am | |
| - Despina έγραψε:
- Nena έγραψε:
- Κατι τρεχει με το γυαλιστικο μαλλον. Εγω δεν βαζω γυαλιστικο, αλλά εχω τις ταμπλέτες που ειναι 15 σε ενα, καθαριστικο, αφαλατικο, γυαλιστικο, εκθαμβωτικο, πολυμηχάνημα κτλ τκλ. Αλλά βρηκα πως αν βαλω ξιδι την ωρα που ξεπλένει, τα περισσοτερα πιατα γυαλιζουν. Απλα ανοιγω το πλυντηριο την ωρα που πλένει, και πιεζω το μπουκαλι με το ξυδι 1-2 φορες πανω κάτω. Εξουδετερωνει και τις μυρωδιες, και δρα εναντιον των αλατων.
Μου το είπες και την άλλη φορά αυτό αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω. Το κ@λοπλυντήριό μου έχει ένα πρόγραμμα μόνο και δεν βγάζει ενδείξεις για το στάδιο που βρίσκεται κάθε φορά. Ουτε εμενα, απλα υπολογιζω περιπου ποτε εχει ξεπλυνει το απορρυπαντικο και το βαζω. Και να το πετυχεις πιο νωρις ή πιο αργα δεν χαλασε και ο κοσμος να σου πω, το ξιδι εξατμιζεται. Απλα οταν εχει και τα ζεστα νερα να τρεχουν, καθαριζει και το πλυντηριο.. | |
| | | Μυρτώ Χαμηλών τόνων
Αριθμός μηνυμάτων : 75 Ηλικία : 45 Τόπος : Νυρεμβέργη
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Μαρ 21, 2012 5:32 am | |
| Κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο στο θέμα του πλυντηρίου πιάτων:
Για να δούμε λοιπόν, πόσο μας στοιχίζει το δικό μας απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, για 32 πλύσεις, και τι θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε.
• Δύο κούπες διττανθρακική σόδα 1,2 ευρώ (κάνει και σόδα πλύσεως) • Δύο κούπες βόρακα 1 ευρώ • Τέσσερις κουταλιές ξυνό (κιτρικό οξύ) 1 ευρώ Σύνολο: 3,2 ευρώ
3,2 ευρώ για 32 πλύσεις... που σημαίνει, 0,10 ευρώ η πλύση.. Οχι κι άσχημα, ε;! Κι αυτό το ποσό, προκύπτει αν αγοράσετε το κιτρικό οξύ και τη σόδα σε τυποποιημένες συσκευασίες. Έχετε υπ'όψην, πως αυτά τα βρίσκετε και χύμα σε καταστήματα με μπαχαρικά και μυρωδικά (ειδικά στο κέντρο της Αθήνας), οπότε κατεβάζετε το κόστος ακόμα περισσότερο!
Για εκθαμβωτικό, χρησιμοποιείστε ξύδι (λευκό ή όχι, την ίδια δουλειά κάνουν), και για κάθε πλύση (χωρίς πρόπλυση) χρησιμοποιείστε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα σας, στη θήκη της ταμπλέτας ή του υγρού.
Με αυτό το μίγμα γλιτώνετε το χλώριο που περιέχουν οι ταμπλέτες και τα υγρά του εμπορίου, και τα ποτήρια ειδικά, βγαίνουν διαμάντια! Και φυσικά, να μην ξεχάσω να αναφέρω, πως με τη χρήση του ξυδιού, καθαρίζετε και τα άλατα που συγκεντρώνει το πλυντήριο!
Για να φτιάξετε το συγκεκριμένο μίγμα, δεν έχετε παρά να ανακατέψετε τα υλικά σας σ'ένα μπωλ, και να τα αποθηκεύσετε σ'ένα βάζο. Σημειώστε πως αν τα ποτήρια σας βγουν θαμπά ή με υπολείμματα σκόνης, σημαίνει πως έχετε σκληρό νερό στην περιοχή σας, και μάλλον πρέπει στην επόμενη δόση, να μειώσετε την ποσότητα του βόρακα που χρησιμοποιείτε. | |
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Μαρ 21, 2012 5:41 am | |
| Επιτέλους! Είναι η πρώτη συνταγή που βρίσκω για πλυντήρια πιάτων. Θα την δοκιμάσω.
Εσύ Μυρτώ μήπως την έχεις δοκιμάσει; | |
| | | Κατερίνα Φορτσάτη
Αριθμός μηνυμάτων : 787 Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα (δυτικά προάστια)
| | | | Μυρτώ Χαμηλών τόνων
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Μαρ 21, 2012 8:37 am | |
| - Κατερίνα έγραψε:
- Μυρτω τελεια ιδεα! θα δοκιμασω κι εγω!
σε τι μαγαζι τα βρισκω τα υλικα? Στο άρθρο γράφει: Έχετε υπ'όψην, πως αυτά τα βρίσκετε και χύμα σε καταστήματα με μπαχαρικά και μυρωδικά (ειδικά στο κέντρο της Αθήνας), οπότε κατεβάζετε το κόστος ακόμα περισσότερο! Πιστεύω πως μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί και από φαρμακείο. Καλή επιτυχία Κατερίνα | |
| | | Μυρτώ Χαμηλών τόνων
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Τετ Μαρ 21, 2012 8:40 am | |
| - Despina έγραψε:
- Επιτέλους! Είναι η πρώτη συνταγή που βρίσκω για πλυντήρια πιάτων. Θα την δοκιμάσω.
Εσύ Μυρτώ μήπως την έχεις δοκιμάσει; Όχι, Δέσποινα δεν πρόλαβα ακόμα να δοκιμάσω τη συνταγή, αλλά σίγουρα θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Πιστεύω πως θα είναι αποτελεσματική. | |
| | | Nena Ντροπαλή
| | | | Μυρτώ Χαμηλών τόνων
| Θέμα: Απ: Καθαρίζω οικολογικά Παρ Μαρ 23, 2012 7:17 am | |
| | |
| | | | Καθαρίζω οικολογικά | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |